Kategóriák
Egyéb kategória

Some fun

Egy kicsit könnyedebb témaként ma reggel rá kellett ébrednem, hogy teljes mértékben bele szocializálódtam a karanténunkba. Már akkor is gyanús volt, amikor tegnap éjszaka álmomban elutazta és az álom felénél azt vettem észre, hogy papucsban vagyok, de hivatalossá akkor vált, amikor ma reggelre azt álmodtam, hogy itthon voltunk és nem csináltunk semmit sem. Már álmomban sem hagogy el a ház területét. Egyszer régen valaki azt mondta nekem, hogy ha majd igazán jól beszélek angolul, akkor majd néha álmodni is angolul fogok. Nos, ezek szerint egészen magas szintre jutottam már el (az elmebajban – ja, nem) a karantén elsajátításában.

De hogyan is lehetne kiegyensúlyozottan eltölteni a ránk váró “szociális böjtöt”? Számos lehetőség közül választhatunk: elolvashatjuk a már régóta kinézett könyvet (vagy akár az összes olyan könyvet amit olvasatlanul áll a pocon), sportolhatunk beltéren vagy akár kültéren is (erre még az új szabályok között is megvan a lehetőség, mondjuk a csapat sportok már csak online felületeken lehetségesek) és társasozhatunk is akár, ha találunk olyan játékot, amihez van elég családtagunk otthon. Tavaly karácsonyra megkaptunk magunktól A Mars Terraformálása társast, és kaptunk egy baráti jótanácsot is mellé, hogy ha játszani szeretnénk vele, akkor első alkalommal legalább egy napot szánjunk a játékkal való ismerkedésre. Ezt a tanácsot annyira komolyan vettük, hogy azóta is bontatlanul áll a játék a szekrényben, várva arra amikor lesz elég időnk. Nekünk a jelenlegi helyzetben ez lett az egyik kitűzött cél – talán most fogunk már rá időt találni.

A másik játék, ami nagyon foglalkoztat az egy igen “aktuális” társas: a Pandemic. Kifejezett előnye, hogy ezt a játékot is lehet ketten játszani és online házhozszállítással is meg lehet rendelni. Kész szerencse, hogy a szülinapom időpontja is vészesen közeleg.

Már ha érti, akinek értenie kell, amit érteni kell. Vagy mi a szösz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük