Kategóriák
Egyéb kategória

Tavasz

“Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, amikor felenged a fagy.” Ernest Hemingway

Ugyan már jó pár hete megkezdődött a tavasz, de ezt igen könnyű elfelejteni, ha leginkább csak arra van rálátásunk amit az ablakból látunk, és ez történetesen az elmúlt napokban leginkább kellemesen szállingózó hó volt. Nem annyira régen költöztünk oda ahol most lakunk, így az udvart fű, bokrok és fák helyett még apróra töredezett építkezési hulladék borítja, amin nem igazán lehet megfigyelni az évszakok változását. Öröm az ürömben, hogy ha majd kezdünk végképp becsavarodni a bezártságtól, akkor elérhető közelségben lesz egy új hobbi, és mint modern kori Hamupipőkék kivonulhatunk majd a kertbe összeszedegetni az apró kövecskéket. (Igen, már önkéntes karanténunk első napjaiban kitűztem magam elé jó pár tervet, de ezeknek a megvalósítása – a főzést leszámítva – finoman szólva sem halad a legjobb úton.)

Az előbb említett okok miatt eddig nem nagyon találtam magam szembe azzal a ténnyel, hogy tavasz van. Egészen a mai napig. A családi élelmiszer ellátást úgy oldjuk meg, hogy szépen megkérjük a Tescot, hogy hozza ki nekünk amire vágyunk és ők ki is hozzák (a megrendelt árú kb 70 %-át). A maradék dolgokat, amiket nem tudtunk megrendelni (vagy nem érkezett meg) azt pedig egy gyors nagybevásárlás keretében szerezzük be. Szüleim korukból és édesapám egészségügyi állapotából adódóan már le vannak tiltva minden a ház kerítésén kívüli tevékenységről, így hozzájuk én viszem el azt amire szükségük van – az első ilyen szállítmány kézbesítése ma történt meg.

De hogy is kapcsolódik a bevásárlás a tavaszhoz? Valószínűleg az elmúlt két hét “szobafogsága” is hozzájárul ahhoz, hogy ma elemi erővel csapott arcon a tény, hogy amerre csak jártam virágzó fákkal találtam magam szembe. Nagyon jól esett kicsit világot (virágot) látni, még ha csak a kocsi ablakából néztem is a természet ébredését. Hazaérve gyorsan vetettünk is egy kis csili magot – reméljük idén nem felejtem el kertész létemre locsolni a palántákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük