Kategóriák
Egyéb kategória

“Itt maradok, míg meg nem fordul a szél…”

– mondta kurtán Mary Poppins.

Nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus által okozott változások is velünk maradnak egy jó darabig – és megoszlanak a vélemények arról, hogy mi is fogja majd “elfújni” innen: vakcina, gyógyszer, a nyári meleg vagy valami más esetleg, de az biztos, hogy egyelőre meg kell barátkoznunk a jelenlegi helyzettel.

Tudom, hogy rengeteg borzalmas dolgott hozott magával a vírus, de én szerencsésnek érzem magam a szerencsétlenségben, hiszen tudunk itthonról dolgozni, így macska dorombol az ölemben miközben püffölöm a klaviatúrát, az open officet leváltotta a privát iroda és családi ebédek vannak a munkahelyi kantinozás helyett. Párom kisfia óvodás, így nem az ige ragozást és a maradékos osztást, hanem az évszakok nevét, ovis dalokat és színezést kell gyakorolnunk vele. Emellett két hónapja költöztünk ki Budapestről, van kert (más kérdés, hogy milyen állapotban…) és pár száz méter sétányira vagyunk egy nagy szabad tér, ahol lehet felfedezni és rohangálni is minden probléma nélkül.

Milyen más változásokat “fújt” még be az életünkbe a karantén? Próbálom ezt a helyzetet pozitívan felfogni: ugyan be vagyunk “zárva”, de az elmúlt hónapok rohanása (pakolás, költözés, ügyintézés) után az elmúlt héten végre volt lehetőségünk leülni és megnézni egy filmet nyugiban. Sokat sütünk, főzünk, lett dedikált pizza nap és tegnap kisült (nagyon régóta az eslő) kenyerem is, amit már réges régen terveztem. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy ezerszer jobban figyelek arra, hogy mi mikor jár le, így érezhetően kevesebb dolgot dobunk ki, mint a katasztrófahelyzet előtt. A vírus nagy nyertesei pedig a macskák, akik közül van olyan aki szerint most állt helyre a világ rendje, hiszen a gazdi dolga az, hogy lesse a cica vágyát, etesse, szeresse és random fekvőfelületté váljon, ha arra van igény.

Most megyek, kimerészkedünk, hogy beszerezzük a következő napokra szükséges zöldség mennyiséget. Addig is: “Au revoir!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük